Cine este tânăra care apare în aproape toate fotografiile de la Casa Albă alături de Trump
-
20 Noiembrie 2017 16:23
Investigatorii procurorului special Robert Mueller urmează să audieze în perioada următoare câțiva oficiali importanți de la Casa Albă în ancheta federală privind suspicinile despre o eventuală complicitate a echipei de campanie a lui Donald Trump și a Rusiei înainte de alegerile prezidențiale. CNN precizează că astfel ancheta va ajunge tot mai aproape de Donald Trump și de familia sa.
Printre cei care urmează să fie audiați se numără Hope Hicks - director de comunicare strategică a președintelui american Donald Trump, Don McGahn - consilier la Casa Albă și Josh Raffel - un consilier al lui Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump, transmite Digi24.
Cei trei au petrecut mult timp în eșalonul administrației Trump și al echipei de campanie.
Echipa de procurori a lui Robert Mueller a audiat deja alți consilieri importanți de la Casa Albă în ancheta ce vizează implicarea Rusiei în alegerile din 2016, o potențială complicitate a echipei și administrației Trump cu Rusia și posibile obstrucționări ale Justiției privind această anchetă.
CNN a acordat o atenție importantă directorului de comunicare Hope Hicks. Ea a fost văzută de multă vreme ca fiind printre cei mai de încredere confidenți ai lui Donald Trump. „Munca sa pentru Trump se intersectează cu ancheta privind Rusia în câteva moduri distincte”, notează CNN.
În vârstă de 29 de ani, ea a lucrat la Trump Organization prin intermediul firmei Hiltzik Strategies, apoi a fost printre primii oameni care s-au alăturat campaniei lui Donald Trump în primăvara lui 2015.
Hope Hicks a fost aproape mereu văzută în preajma actualului președinte american, iar acum lucrează lângă Biroul Oval.
Ea a fost numită în luna iulie a acestui an director de comunicare după demisia lui Anthony Scaramucci, un expert financiar de la New York, dat afară după doar zece zile, din cauza unei tirade obscene într-un interviu pentru revista The New Yorker.
Săptămâna trecută, Donald Trump Jr. a confirmat că a discutat în câteva mesaje private pe Twitter în timpul campaniei de anul trecut cu WikiLeaks, site-ul care a publicat materiale compromițătoare despre Hillary Clinton, contracandidata tatălui său. El a informat despre aceste discuții mai mulți oficiali din echipa de campanie, inclusiv pe ginerele lui Trump, Jared Kushner, iar acesta la rândul lui a dat mai departe emailul lui Hope Hicks.
CNN mai arată că Donald Trump nu folosește un computer, iar Hope Hicks a printat în mod regulat articole și note despre el în timpul campaniei.
Așadar, anchetatorii vor dori să afle dacă ea i-a arătat mailul primit de la Jared Kushner lui Donald Trump și dacă au fost alte discuții despre acest subiect.
Potrivit The Washington Post, de cel puțin două ori directorul de campanie Paul Manafort i-a scris lui Hope Hicks solicitându-i să evite întrebările reporterilor despre afacerile sale și relația sa cu oligarhul rus Oleg Deripaska.
Luna trecută, trei membri ai echipei lui Donald Trump au fost puși sub acuzare. Cel mai cunoscut este Paul Manafort. El a fost plasat în arest la domiciliu, cu o cauțiune stabilită la 10 milioane de dolari, și a pledat nevinovat.
În zilele de după alegeri, Hope Hicks a negat de mai multe ori pentru presă legăturile cu Rusia. Ea a spus că staff-ul de campanie „nu a avut cunoștință despre vreun membru care să fie în contact cu entități străine” în timpul campaniei, apoi că „nu au existat comunicații între staff-ul de campanie și nicio altă entitate străină în timpul campaniei”.
Ulterior, presa a dezvăluit că mai mulți membri ai echipei de campanie au avut contacte cu Rusia, inclusiv ginerele lui Donald Trump, fiul lui Donald Trump, Paul Manafort, Carter Page, George Papadopoulos și Michael Flynn.
La începutul anului, Papadopoulos a recunoscut că a mințit FBI în legătură cu interacțiunile sale cu oficiali care au legătură cu conducerea Rusiei.
De asemenea, un alt aspect important despre Hope Hicks: ea a fost în Biroul Oval atunci când Donald Trump a discutat despre destituirea lui James Comey din funcția de director al FBI. Această concediere este considerată un punct cheie al investigației procurorului special Robert Mueller.
În plus, a fost martoră la numeroase decizii cheile ale președintelui Donald Trump. Contactat de CNN, avocatul acesteia a refuzat să ofere un punct de vedere.