Cine este secretarul general al Aparatului Președintelui

  • 21 Noiembrie 2019 11:32
Cine este secretarul general al Aparatului Președintelui

Decretul privind numirea lui Nicolae Posturusu în funcția de secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova va fi publicat în numărul de vineri, 22 noiembrie, al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Tot în numărul de mâine al Monitorului Oficial va fi publicat și decretul privind numirea Cristinei Botnariuc în funcția de secretar general adjunct al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

În aceeași ediție vor fi publicate și decretele de eliberare din funcție și de numire a secretarilor de stat.

Aparatul Președintelui Republicii Moldova este autoritatea publică care asigură asistența organizatorică, juridică, informațională și tehnică a activității Președintelui Republicii Moldova. Este finanțat de la bugetul de stat și este condus de către secretarul general și de către un secretar general adjunct, numiți și eliberați din funcție prin decret al Președintelui Republicii Moldova. Secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova organizează și conduce activitatea aparatului, reprezintă instituția în relațiile cu alte autorități publice și instituții ale statului, cu persoane juridice și fizice, inclusiv de peste hotare, reprezintă Președintele Republicii Moldova în relațiile cu instanțele judecătorești, asigură întocmirea agendei de lucru a Președintelui, asigură conlucrarea dintre subdiviziuni și Cabinetul Președintelui și asigură respectarea regimului secret.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău