Cine este femeia care îl va înlocui pe Karl Lagerfeld la crearea colecțiilor Chanel

  • 19 Februarie 2019 19:58
Cine este femeia care îl va înlocui pe Karl Lagerfeld la crearea colecțiilor Chanel

Virginie Viard, directoarea studioului de creație al casei de modă Chanel și brațul drept al lui Karl Lagerfeld, decedat marți, îi va succeda designerului la crearea colecțiilor, a anunțat casa Chanel într-un comunicat, potrivit AFP.

"Lui Virginie Viard, directoarea studioului de creație a Chanel și cea mai apropiată colaboratoare a lui Karl Lagerfeld de mai bine de 30 de ani, Alain Wertheimer (coproprietar Chanel) i-a încredințat sarcina de a se ocupa de realizarea colecțiilor pentru ca moștenirea lui Gabrielle Chanel și cea a lui Karl Lagerfeld să rămână vie", se mai spune în comunicatul citat de Agerpres.

Karl Lagerfeld o prezenta pe Virginie Viard ca fiind "brațul drept și brațul stâng câteodată".

Virginie Viard a fost cea care a salutat publicul în data de 22 ianuarie, la brațul miresei, în încheierea unei prezentări la care Karl Lagerfeld, ''obosit'', nu a putut fi prezent. Era pentru prima oară când designerul nu urca pe scenă la o prezentare începând cu debutul său la Chanel în 1983.

Într-unul dintre puținele sale interviuri, pentru revista Madame Figaro în 2017, Virginie Viard a povestit cum transpune tridimensional schițele mentorului său. "Transpun foarte ușor aceste schițe. Avem o colaborare de lungă durată. Sunt directoarea de studio, cu șapte ateliere, opt colecții. Karl este însă cel care se ocupă de probe".

Aceasta a mărturisit că i se adresa lui Karl Lagerfeld cu ''dumneavoastră'': ''Este singura persoană pe care o cunosc foarte bine și pe care nu o tutuiesc. Îmi place așa''.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău