Cine este Alexander Schallenberg, desemnat pentru funcția de cancelar al Austriei?

  • 10 Octombrie 2021 13:26
Cine este Alexander Schallenberg, desemnat pentru funcția de cancelar al Austriei?

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat sâmbătă că plănuiește să renunțe la funcție. Kurz este anchetat sub suspiciunea de dare de mită și abuz de încredere, în contextul în care au fost efectuate mai multe percheziții la sediile partidului conservator și colaboratorilor săi. După anunțul demisiei, Kurz l-a desemnat pe Alexander Van der Bellen Schallenberg ca următorul cancelar, anunță krone.at, potrivit mediafax.ro.

Potrivit presei locale, Schallenberg cunoaște foarte clar circul politic austriac. Diplomat de carieră, acesta a devenit ministru de Externe cu mai bine de 20 de ani în urmă, scrie sursa citată
 
Cel mai probabil, Alexander Schallenberg nu va avea niciun fel de probleme să preia funcția de cancelar, dată fiind susținerea Partidului Popular Austriac și a Verzilor. De origine aristocrată, s-a născut la Berna în 1969, Este fiul unui diplomat care a deținut funcții de ambasador și secretar general al Ministerului Afacerilor Externe.
 
Alexander Schallenberg a crescut în India, Spania și Franța. Din 1989 până în 1994 a studiat dreptul la Viena și Paris, apoi drept european la Colegiul Europei din Bruges, Belgia. Primul său post în străinătate a fost la reprezentanța austriacă pe lângă UE la Bruxelles, unde a condus departamentul juridic timp de cinci ani. În Austria, Schallenberg și-a făcut un nume în calitate de purtător de cuvânt al foștilor miniștri de Externe Ursula Plassnik și Michael Spindelegger
 
Tatăl a patru copii, Schallenberg a devenit ministru de Externe sub prima femeie cancelară a țării, Brigitte Bierlein, și și-a păstrat mandatul și în actuala guvernare, notează krone.at.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău