Cine este agentul economic care va efectua lucrările de restabilire a blocului din sectorul Râșcani afectat de explozie

  • 17 Octombrie 2018 09:26
Cine este agentul economic care va efectua lucrările de restabilire a blocului din sectorul Râșcani afectat de explozie

Primăria Chișinău a anunțat cine este agentul economic care va efectua lucrările de restabilire a blocului din sectorul Râșcani afectat de explozie .

Potrivit unui comunicat al Primăriei Chișinău, lucrările de construire vor fi executate de către Compania „ExFactor Grup" SRL, care a fost investită cu funcția de antreprenor general al proiectului. Reprezentanții municipalității au menționat că firma respectivă a executat voluntar până acum lucrările de lichidare a consecințelor deflagrației.

Potrivit Ziarului de Gardă, „Exfactor-Grup” este fondată de Vladimir Tonu, iar pe lângă construcțiile de blocuri locative, s-a remarcat prin lucrările de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Reprezentanții Primăriei mai anunță că Direcția generală locativ-comunală și amenajare a fost investită în calitate de beneficiar al proiectului privind restabilirea blocului, iar în calitate de proiectant al obiectivului a fost stabilit Institutul municipal de proiectări „Chișinău-proiect", succesorul de drept al autorului care a proiectat blocul de locuințe în anul 1979.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare va asigura, de asemenea, executarea lucrărilor de restabilire a funcționalității lifturilor și a tuturor comunicațiilor inginerești din interiorul blocului locativ avariat, concomitent cu lucrările de proiectare și de construcție. 

Cinci persoane, inclusiv un copil de patru ani, au murit în urma deflagrației din seara zilei de 6 octombrie de bulevardul Moscova din Capitală. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău