Cine va deține funcția de secretar general al Parlamentului

  • 08 Septembrie 2021 12:12
Cine va deține funcția de secretar general al Parlamentului

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, avizul asupra propunerii cu privire la numirea Tamarei Gheorghița în funcția de secretar general al Parlamentului.

Președintele Parlamentului a propus-o în această funcție pe Tamara Gheorghița. Aceasta este doctor în științe administrative și are o experiență de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanțelor și recrutare a angajaților. De asemenea, Tamara Gheorghița are peste 15 ani de experiență în reforma serviciului public, fiind implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

Anterior, în anul 2019, Tamara Gheorghița a fost consiliera prim-ministrului în domeniul administrației publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de șef de direcție, șef adjunct de direcție și consultant principal. În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorgița a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit regulamentului Parlamentului, secretarul general se numește în funcție de către președintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău