Cine ar fi procurorul în baza declarațiilor căruia a fost pornită urmărirea penală pe numele lui Viorel Morari (ZdG)

  • 14 Ianuarie 2020 16:05
Cine ar fi procurorul în baza declarațiilor căruia a fost pornită urmărirea penală pe numele lui Viorel Morari (ZdG)

Urmărirea penală pe numele șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost pornită în baza declarațiilor unui fost subaltern al lui Viorel Morari. Ziarul de Gardă a aflat că procurorul care a depus un autodenunț în care îl vizează pe Morari, ar fi Mircea Ciobanu, care a activat anterior în cadrul PA, iar din 2018 a fost numit procuror în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău.

Ziarul de Gardă a aflat că procurorul care a depus un autodenunț în care îl vizează pe Morari, ar fi Mircea Ciobanu, care a activat anterior în cadrul PA, iar din 2018 a fost numit procuror în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău.

Potrivit procuror.magistrat.md, Ciobanu a fost transferat în funția de procuror al Procuraturii Anticorupție în 2016, ca ulterior, în 2018, să fie numit în funcție la Procuratura mun. Chișinău.

Mircea Ciobanu a refuzat să confirme sau să infirme informația respectivă.

Anterior, Morari a afirmat că i-a fost pornit un „dosar politic”, „poate fi o reglare de conturi” și „posibil, nu este exclus” că reținerea sa are legătură cu pornirea dosarului privind finanțarea Partidului Socialiștilor. Acesta a mai precizat că un procuror subaltern afirmă că la indicația lui ar fi pornit un dosar, „pe care nu este nimic”, „cu o dată din urmă”.

Potrivit Procuraturii Generale (PG), la 26 decembrie 2019, procurorul general Alexandr Stoianoglo, în temeiul a 2 acte de sesizare înregistrate la PG, a pornit urmărirea pentru abuz de serviciu și fals în acte publice, bănuit în comiterea acestor fapte fiind procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău