Cinci sud-coreeni au murit după ce au fost vaccinați antigripal, provocând îngrijorări cu privire la siguranța vaccinului

  • 21 Octombrie 2020 16:54
Cinci sud-coreeni au murit după ce au fost vaccinați antigripal, provocând îngrijorări cu privire la siguranța vaccinului

Cinci persoane au murit după ce au fost vaccinate antigripal în Coreea de Sud în ultima săptămână, au anunțat autoritățile, provocând îngrijorări cu privire la siguranța vaccinului în momentul în care programul de inoculare împotriva gripei sezoniere a fost extins pentru a elimina potențialele complicații legate de COVID-19, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Autoritățile sud-coreene au declarat că nu există niciun motiv să se creadă că decesele au fost legate de vaccin, însă o investigație, inclusiv autopsii, se află în curs de desfășurare.

"Este greu să facem o declarație categorică", a declarat ministrul adjunct al sănătății, Kim Gang-lip, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă referindu-se la decese, între care un băiat de 17 ani și un bărbat de 70 de ani.

La doar câteva săptămâni după ce lansarea unui program național de vaccinare a fost suspendată din cauza îngrijorărilor legate de siguranță, decesele legate de vaccinul antigripal au ținut prima pagină a ziarelor în Coreea de Sud.

Oficialii au anunțat luna trecută planuri de a procura cu 20% mai multe vaccinuri antigripale pentru iarnă decât în anul precedent pentru a inocula 30 de milioane de persoane în încercarea de a împiedica sistemul de sănătate să fie supraîncărcat de pacienții cu gripă și de cei cu COVID-19.

Cu toate acestea, lansarea programului gratuit care viza aproximativ 19 milioane de persoane eligibile a fost suspendat timp de trei săptămâni după ce s-a descoperit că aproximativ 5 milioane de doze, care trebuiau refrigerate, fuseseră expuse la temperatura camerei în timp ce erau transportate la o unitate medicală.

Creșterea încrederii publicului în vaccinuri a devenit de o importanță vitală în acest an, în condițiile în care anumite țări se grăbesc să aprobe vaccinuri experimentale COVID-19 înainte ca studiile privind siguranța și eficiența acestora să fie finalizate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău