Cinci persoane și-au pierdut viața după ce un avion medical s-a prăbușit în Nevada

  • 26 Februarie 2023 14:30
Cinci persoane și-au pierdut viața după ce un avion medical s-a prăbușit în Nevada

Cinci persoane aflate la bordul unui avion medical și-au pierdut viața după ce aparatul de zbor s-a prăbușit vineri seara, 24 februarie, în statul Nevada, sud-vestul Statelor Unite, relatează ziare.com.

Care Flight, un program al Autorității Regionale pentru Servicii Medicale de Urgență (REMSA), a anunțat sâmbătă într-un comunicat că o aeronavă Pilatus PC-12 a ieșit de pe radar vineri, la ora locală 21.45 (05.45 GMT sâmbătă), în apropiere de Stagecoach, Nevada.

La bordul avionului se aflau un pilot, o asistentă, un paramedic, un pacient și un membru al familiei pacientului, potrivit comunicatului.

Biroul șerifului din comitatul Lyon a confirmat că Centrul de Dispecerat a primit mai multe apeluri cu privire la un posibil accident de avion în Stagecoach vineri seara, iar aeronava a fost localizată de echipele de căutare și salvare.

Biroul șerifului a declarat că, în coordonare cu Comisia Națională pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) din SUA, încearcă să stabilească cauzele accidentului.

O echipă formată din șapte anchetatori urma să sosească până sâmbătă seara în Nevada pentru a investiga cauzele prăbușirii avionului medical, a precizat NTSB.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău