Cinci persoane bănuite de trafic de droguri, cu activitate în R. Moldova și România, au fost reținute urmare a unei capturi de cocaină de circa 300.000 de lei

  • 08 Decembrie 2022 10:23
Cinci persoane bănuite de trafic de droguri, cu activitate în R. Moldova și România, au fost reținute urmare a unei capturi de cocaină de circa 300.000 de lei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii antidrog ai INI și ai DGUP din cadrul Poliției, au destructurat o rețea de traficanți de droguri cu activitate în R. Moldova și România, urmare a unei capturi de cocaină de circa 300.000 de lei, anunță Procuratura Generală.

Cei cinci au vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, iar în privința unuia din fruntașii grupului infracțional, anterior a fost trimis în judecată un dosar pentru trafic de droguri. Aceștia-și desfășurau activitatea în baza comenzilor primite pe aplicații de comunicare pe internet, inclusiv atunci când doi din aceștia cu cetățenie dublă a Moldovei și României se aflau într-un apartament închiriat în București, unde s-au sustras urmăririi penale după reținerea primilor trei membri ai grupului în Chișinău, în octombrie. Cei trei reținuți inițial în flagrant aveau roluri de operator, curier și depozitar ai drogurilor. Ulterior revenirii lor în Moldova, în primele ore de la sosire, au fost reținuți și cei doi coordonatori ai grupului.

Grupul infracțional a fost documentat de oamenii legii timp de trei luni, atunci când a fost stabilit că membrii acestuia și-au creat contacte cu distribuitori angro de droguri din Uniunea Europeană. După ce intrau în posesia drogurilor de tip marijuana, hașiș și cocaină, prin contrabandă, bănuiții anunțau disponibilitatea ofertei pe canalele de comunicare criptată pe internet, în scop de vânzare.  

În cadrul perchezițiilor, pe lângă drogurile ridicate și obiecte accesorii comercializării lor, au fost ridicați și 1450 de euro care ar fi provenit din vânzarea drogurilor, precum și un automobil de lux, în vederea aplicării sechestrului. Actualmente, la solicitarea procurorilor PCCOCS, cei doi coordonatori ai grupului infracțional și un alt membru au fost plasați în arest pentru 30 de zile; iar alți doi membri sunt cercetați în libertate. Toți cinci se prevalează de prezumția nevinovăției, pe parcursul urmăririi penale, care se desfășoară în continuare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău