Cinci oficiali proruși, inclusiv un procuror general, au fost uciși în numai câteva ore în regiunile ocupate din Ucraina

  • 16 Septembrie 2022 17:21
Cinci oficiali proruși, inclusiv un procuror general, au fost uciși în numai câteva ore în regiunile ocupate din Ucraina

Cel puțin cinci oficiali instalați de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina au fost uciși vineri în decurs de câteva ore, la sute de kilometri distanță unii de ceilalți, în Luhansk, Herson și Berdiansk, relatează „The Guardian”.

În ultimele luni, zeci de responsabili separatiști sau funcționari ai administrației proruse din teritoriile ucrainene ocupate au fost vizați de atacuri și mai mulți dintre ei au fost uciși. Autoritățile separatiste susținute de Rusia acuză Kievul pentru aceste decese, dar Ucraina nu-și recunoaște oficial responsabilitatea pentru niciunul dintre aceste atacuri, scrie Digi24.

Procurorul general al autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR), din estul separatist la Ucrainei, și adjuncta sa au fost uciși vineri într-o explozie produsă în sediul unde lucrau, potrivit anunțului făcut de șeful administrației LPR, transmit AFP și Reuters, preluate de Agerpres. „Astăzi, în urma unui act terorist, procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, și adjuncta sa Ekaterina Steglenko au fost uciși”, a anunțat pe Telegram liderul prorus al acestei regiuni separatiste, Leonid Pasecinik. „Explozia, care s-a produs în clădirea Parchetului general (...), arată că regimul de la Kiev a depășit toate limitele acceptabilului”, a adăugat el.

Pasecinik nu a dat alte detalii despre natura exploziei, dar a afirmat că autoritățile separatiste sunt în căutarea unor persoane care au legătură cu această crimă.
De asemenea, Oleg Boiko - un oficial de rang înalt din orașul Berdiansk - și soția sa au fost uciși vineri, a anunțat Evgheni Balițki, șeful administrației numite de Rusia în zonele ocupate din regiunea Zaporojie.

„Un eveniment tragic a avut loc noaptea trecută. Șeful-adjunct al administrației din Berdiansk, Oleg Boiko, și soția sa, Liudmila, care lucra ca președinte al Comisiei Electorale din Berdiansk, au fost uciși în mod josnic”, a declarat Balițki. Circumstanțele morții lor sunt deocamdată necunoscute, relatează CNN.

Tot vineri, un responsabil al administrației proruse, Vladimir Rogov, a acuzat armata ucraineană că a bombardat sediul administrației din Herson (sud). O funcționară a fost ucisă și șoferul său a fost rănit în acest atac, potrivit lui Rogov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău