Cinci oameni au murit în Europa din cauza vremii extreme. Sute de zboruri anulate în Marea Britanie și Germania

  • 10 Februarie 2020 19:00
Cinci oameni au murit în Europa din cauza vremii extreme. Sute de zboruri anulate în Marea Britanie și Germania

Câteva sute de zboruri au fost anulate, luni, în Marea Britanie și Germania, din cauza furtunii Ciara, iar cinci persoane au murit în Europa, în urma fenomenelor meteorologice extreme, relatează Mediafax citând presa internațională.

Peste o sută de zboruri au fost anulate în Marea Britanie, din cauza furtunii Ciara. Furtuna a adus rafale de vânt de 110 kilometri pe oră, ploi torențiale și inundații.

Aeroportul din Frankurt a anulat 130 de curse aeriene, iar la Munchen niciun avion nu a aterizat sau decolat până la prânz, conform sursei citate.

Cinci oameni au murit din cauza furtunii, doi în Polonia și câte unul în Suedia, Slovenia și Anglia

Tot în Regatul Unit, peste 20.000 de case au rămas fără curent electric, în timp ce meteorologii au emis aproape 200 de avertismente de inundații. Alerte îndreptățite, de altfel. În Scoția, o casă a fost distrusă de râul ieșit din matcă.

Zeci de evenimente sportive, printre care meciurile de fotbal Manchester City – West Ham, din Anglia, și Borussia Moenchengladbach – Koln, din Germania, au fost anulate. Pe unii fotbaliști, vântul i-a ajutat să ajungă la nivel de superstar, potrivit BBC.

Nemții au numit furtuna Sabine, dar nu au scăpat de efectele ei. Aeroportul din Frankfurt a anulat peste 130 de curse aeriene, la Munchen nu s-a zburat deloc până la prânz, iar trenurile de lungă distanță au fost oprite în gări de operatorul national Deutsche Bahn.

Până acum, furtuna a provocat moartea a cel puțin cinci oameni. O mama și fiica ei au murit zdrobite de acoperișul unei clădiri în Polonia, un suedez s-a înecat după ce barca lui s-a scufundat, iar alți doi bărbați, unul din Slovenia și unul din Anglia, au decedat după ce doi copaci au căzut peste mașinile lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău