Cinci judocani moldoveni au devenit premianți la Europenele de veterani

  • 29 Iulie 2019 18:10
Cinci judocani moldoveni au devenit premianți la Europenele de veterani Moldpres

Cinci judocani moldoveni au urcat pe podiumul de premiere la Campionatul European de veterani, care s-a încheiat duminică, 28 iulie, la Las Palmas de Gran Canaria (Spania), relatează MOLDPRES.

Campioni au devenit Mihail Malear, categoria de vârstă M10, ultima, plus 70 de ani, (100 kg) și Viorel Marinescu (M5, categoria supergrea). Vladimir Preguza (M7,81 kg), Alexandru Găină (M2,81 kg) și Valeriu Muravschi (M1,66 kg) au obținut medaliile de bronz.

”A fost un turneu valoros, competitiv. Eu am susținut trei meciuri. Am învins în toate. Este pentru a treia oară când devin campion. Anul trecut am devenit și campion național de veterani. Mă strădui să fiu mereu într-o bună formă sportivă. În acest scop mă antrenez cu regularitate”, a declarat astăzi pentru agenție colonelul în rezervă Viorel Marinescu, care are în palmares și trei titluri de campion mondial de veteran.

Titlul obținut de Mihail Malear este al șaptelea. El este și septuplu campion mondial de veterani.

Republica Moldova a fost reprezentată de 10 sportivi. La campionat au participat aproximativ 900 de sportivi din 34 de țări. Lotul moldovean s-a situat pe locul 13 în clasamentul general.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la Mondialele de la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău