Cinci copii au ajuns la spital luna curentă după ce s-au intoxicat cu medicamente

  • 07 Noiembrie 2019 15:50
Cinci copii au ajuns la spital luna curentă după ce s-au intoxicat cu medicamente

Potrivit Serviciului de presă al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, de la începutul lunii noiembrie, la serviciul 112 au parvenit 85 de solicitări pe motivul urgențelor toxice. Dintre acestea, 76 de persoane au fost transportate la instituțiile medicale spitalicești din țară pentru tratament corespunzător.

Conform sursei citate, în aceeași perioadă, 18 persoane au solicitat ajutorul medicilor de la urgență după ce s-au intoxicat cu medicamente. La fața locului, echipele de asistență medicală urgentă au depistat cinci cazuri de intoxicații cu medicamente cu scop de suicid. 

Medicii de pe ambulanță avertizează persoanele care suspectează că s-au intoxicat cu medicamente să anunțe imediat personalul medical și să comunice dozele, dar și substanțele pe care le-au folosit. Ei reamintesc populației că toate medicamentele trebuie păstrate într-un dulap încuiat, la care micuții să nu aibă acces, pentru a reduce la minim incidența cazurilor de intoxicație cu medicamente la copii. 

Conform datelor statistice, în perioada 2012-2017, în țară, la copiii până la 18 ani au fost înregistrate 7174 de cazuri de intoxicații cu diferite substanțe chimice: medicamente, alcool, pesticide, gaze, nitrați, acizi. Cel mai mare număr (1742) de astfel de intoxicații s-a înregistrat în anul 2015.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău