Cinci companii participă la licitația pentru achiziționarea locomotivelor pentru CFM

  • 10 Martie 2017 17:45
Cinci companii participă la licitația pentru achiziționarea locomotivelor pentru CFM

Cinci companii și-au prezentat ofertele la licitația pentru achiziționarea locomotivelor pentru ÎS „Calea Ferată din Moldova”.

Câștigătorul va fi anunțat în decurs de două luni, iar termenul de execuție este de un an. Anunțul a fost făcut de directorul ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala pentru IPN.

Aceasta a declarat că cele cinci companii sunt din: Satele Unite ale Americii,  Kazahstan (companie cu investitori americani), China, Spania și Rusia. Acestea au îndeplinit toate cerințele conform caietului de sarcini. Pe parcursul unei luni urmează să fie analizate ofertele și anunțat un câștigător.

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții în cadrul Proiectului de construcție și reabilitare a infrastructurii feroviare și achiziție a materialului rulant a fost ratificat de Parlament la sfârșitul anului trecut. CFM va primi 50 de milioane de euro. Banii vor fi acordați în maximum 20 de tranșe, a câte cel puțin 500 de mii de euro. Prima parte a contractului prevede achiziționarea a 11 locomotive diesel electrice potrivite atât pentru transportul de pasageri, cât și pentru cel de mărfuri. De asemenea, vor fi cumpărate echipamente de întreținere aferente.

A doua parte a contractului vizează reabilitarea infrastructurii feroviare. Lucrările de reabilitare vor fi concentrate asupra coridoarelor Bender-Chișinău-Ungheni-Bălți-Ocnița și Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău