Cinci cetățeni ucraineni, reținuți după ce au pătruns ilegal în Republica Moldova

  • 08 Februarie 16:14
Cinci cetățeni ucraineni, reținuți după ce au pătruns ilegal în Republica Moldova

Străinii au fost descoperiți de către patrula Poliției de Frontieră la scurt timp după ce aceștia au reușit să traverseze clandestin frontiera de stat moldo-ucraineană.

 „Ar fi achitat sume cuprinse între 3000 și 7000 dolari pentru a ajunge din Ucraina în Republica Moldova” sunt declarațiile a cinci migranți ucraineni.  Străinii au fost descoperiți de către patrula Poliției de Frontieră la scurt timp după ce aceștia au reușit să traverseze clandestin frontiera de stat moldo-ucraineană, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Incidentul a avut loc astăzi, 8 februarie 2024, în zona din responsabilitatea Sectorului Poliției de Frontieră Volintiri. Informațiile operative și o sesizare din partea populației locale cu privire la prezența unor străini în zonă au condus la intervenția unui echipaj al Poliției de Frontieră în apropierea satului Volintiri. În urma verificărilor, au fost identificați cinci bărbați ucraineni, cu vârste cuprinse între 32 și 38 de ani.

Din discuții s-a constatat că străinii au traversat ilegal frontiera de stat, fiind ajutați de intermediari cărora le-ar fi plătit sume de la 3000 până la 7000 de dolari fiecare. Motivul invocat pentru comiterea ilegalității a fost refuzul de a se înrola în armată.

În procesul de documentare a cazului, migranții au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale EST continuă investigațiile pentru a elucida circumstanțele și a identifica persoanele responsabile de organizarea migrației ilegale pentru cetățenii ucraineni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău