Cinci cazuri de rujeolă, confirmate la un centru de plasament pentru refugiați din Chișinău

  • 18 Martie 10:15
Cinci cazuri de rujeolă, confirmate la un centru de plasament pentru refugiați din Chișinău

Cinci cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament pentru refugiați din Chișinău, a anunțat Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 18 martie.

Potrivit responsabililului, în centrul vizat sunt circa 160 de persoane, dintre care peste 60 sunt copii, scrie Realitatea.

„… Joi am avut un anunț nu prea îmbucurător. În cadrul unui centru de refugiați au fost raportate 3 cazuri de rujeolă în rândul refugiaților. În total în acel centru sunt plasați în jur de 150-160 de persoane, dintre care peste 60 sunt copii.Centrul este gestionat de MInisterul Muncii și Protecției Sociale.

Vineri, datorită implicării conform competențelor municipalității, au mai fost depistate încă două cazuri. Deci, în total avem 5 cazuri depistate de rujeolă.

Din păcate statutul cu privire la vaccinare nu putem să-l aflăm la acele persoane refugiate. Din discuții s-a depistat că doar o singură familie a fost vaccinată”, a declarat Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău