Cinci cauze penale intentate pe faptul eliberării certificatelor de vaccinare false

  • 02 Septembrie 2021 07:59
Cinci cauze penale intentate pe faptul eliberării certificatelor de vaccinare false

Mai multe centre de vaccinare care eliberează teste COVID-19 false, precum și certificate de vaccinare fără a vaccina cu adevărat persoanele, au intrat în vizorul oamenilor legii. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, au fost intentate primele cinci cauze penale cu privire la certificatele care conțin rezultate la COVID-19 cu semne de falsificare, transmite IPN.

În respectivele cauze sunt vizate atât persoane juridice cât și persoane fizice care ar fi eliberat buletine false cu rezultatul negativ de analiză a probei biologice ori transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false la COVID-19.

De asemenea, Poliția desfășoară și o anchetă în ceea ce privește o posibilă rețea specializată în cazuri de vaccinare falsă. Angajații Inspectoratului Național de Investigații documentează mai multe centre de vaccinare în privința cărora sunt acumulate probe cu referire la eliberarea certificatului de vaccinare în lipsa persoanei, chiar dacă vaccinarea propriu-zisă nu a avut loc.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău