Cinci candidați, din partea societății civile, la Consiliul Superior al Magistraturii (LISTĂ)

  • 13 Martie 2017 07:23
Cinci candidați, din partea societății civile, la Consiliul Superior al Magistraturii (LISTĂ)

Cinci persoane și-au depus candidaturile, din partea societății civile, la Consiliul Superior al Magistraturii pentru suplinirea a două fotolii vacante în Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor.

Dintre cele cinci persoane care au aplicat, două sunt avocați, se spune într-un comunicat al CSM

Astfel printre candidaturile menționate sunt Tatiana Macovei, avocat și doctor, lector universitar, Vitalie Moscalciuc, avocat, lector universitar, Sergiu Beșliu, jurist, Evghenia Luca, jurisconsult, Cristina Malai (Țurțurica), consultant reformă judecătorească, formator INJ.

De notat că este a doua tentativă a CSM de a organiza un concurs pentru numirea a doi membri în componența Colegiului din rândul reprezentanților societății civile, după o încercare nereușită în luna ianuarie a aceluiași an, când niciun candidat nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Potrivit legislației în vigoare, în calitate de membru al Colegiilor de pe lângă CSM, din rândul societății civile, pot fi alese persoane care se bucură de o reputație ireproșabilă în societate, nu deține mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, sau consilieri municipal, raional sau local, nu a fost anterior concediată din organele de drept din motive compromițătoare și nu este membru al vreunei formațiuni politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău