Cifrele privind cazurile COVID-19 în regiunea transnistreană sunt îndoielnice. Nicolae Furtună: Nu știm detalii despre ceea ce se întâmplă în regiune

  • 12 Iunie 2020 12:13
Cifrele privind cazurile COVID-19 în regiunea transnistreană sunt îndoielnice. Nicolae Furtună: Nu știm detalii despre ceea ce se întâmplă în regiune

Autoritățile din sănătate pun la îndoială veridicitatea cifrelor privind cazurilor noi de infecție cu COVID-19 înregistrate în regiunea transistreană.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că autoritățile de la Chișinău nu dețin informații despre ceea ce se întâmplă în regiunea transnistreană, iar cifrele care sunt disponibile privind cazurile noi de COVID-19, rezultă din testările de laborator și din unele date care sunt prezentate de către medicii din regiunea transnistreană.

„Am observat și noi că pe fundalul creșterii numerice a cazurilor în teritoriile constituționale a Republicii Moldova, acolo se înregistrează o descreștere. În ultimele zile, din ceea ce au adus ei la noi și am procesat, sunt cazuri unice. Iată, de exemplu, ziua de ieri, ei au înregistrat doar 18 cazuri noi de infecție de COVID-19. Cazurile, din păcate sunt concentrate în Tiraspol și Bender. Noi spre regret, nu deținem niște particularități și niște detalii despre ceea ce se întâmplă în regiune, a subliniat Nicolae Furtună.

Potrivit datelor oficiale, în regiunea transnistreană au fost înregistrate până acum 1078 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău