Chișinăul va găzdui un Forum Internațional de Arhitectură. În prim plan vor fi aduse proiecte care asigură moduri de trai estetice, durabile și incluzive

  • 01 Februarie 12:46
Chișinăul va găzdui un Forum Internațional de Arhitectură. În prim plan vor fi aduse proiecte care asigură moduri de trai estetice, durabile și incluzive

În data de 13 februarie, va avea loc cea de-a doua ediție a Forumului Internațional de Arhitectură SHARE Chișinău. Ediția precedentă a întrunit peste 300 de profesioniști, iar ediția curentă va avea speakeri din Marea Britanie, Israel, Olanda, Turcia, România și Republica Moldova, transmite IPN.

Cea de-a doua ediție a forumului de la Chișinău se va concentra asupra conceptului de sustenabilitate în arhitectura locuirii și în planificarea urbanistică, aducând în prim plan proiecte construite care asigură moduri de trai estetice, durabile și incluzive. Printre vorbitorii evenimentului se numără Iurie Povar, președintele Uniunii Arhitecților din Republica Moldova; Emil Ivanescu, președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala București; Șerban Țigănaș, Decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca; și mulți alții.

Regenerarea urbană e și ea o temă importantă a forumului, căreia i se va dedica un șir de studii de caz prezentate de birouri internaționale importante. „În Europa de Est, procesele generale de dezvoltare urbană sunt caracterizate de anumite tendințe comune, care reflectă un echilibru delicat între modernizare, conservarea patrimoniului cultural și adaptarea la schimbările socio-economice”, a spus Florin Mindirigiu.

Potrivit lui, SHARE Architects își propune să descopere și să valorifice potențialul neexploatat al arhitecților din Europa Centrală și de Sud-Est, contribuind astfel la consolidarea prezenței și influenței lor la nivel european și global. „Chișinăul și Republica Moldova beneficiază de această colaborare prin accesul la o rețea extinsă de profesioniști și prin oportunitatea de a se implica în discuții și proiecte de amploare internațională în domeniul arhitecturii”, a adăugat Florin Mindirigiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău