Chișinăul și Bucureștiul vor coopera pentru o utilizare mai eficientă a banilor publici

  • 26 Aprilie 2018 16:49
Chișinăul și Bucureștiul vor coopera pentru o utilizare mai eficientă a banilor publici

R. Moldova și România vor intensifica schimbul de experiență și de bune practici în ceea ce privește verificarea modului în care sunt cheltuiți banii publici și asigurarea unei conlucrări eficiente între Guvern și Curtea de Conturi.

Despre această cooperare care va duce la îmbunătățirea managementului finanțelor publice au discutat astăzi premierul Pavel Filip și președintele Curții de Conturi din România, Mihai Busuioc, aflat în vizită la Chișinău. La întrevedere a participat și președintele Curții de Conturi din R. Moldova, Veaceslav Untilă. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Pavel Filip a vorbit despre utilitatea rapoartelor Curții de Conturi pentru echipa guvernamentală. „Este o informație expertizată și obiectivă. Facem întotdeauna concluziile și ne străduim să nu întârziem cu acțiunile ce trebuie să fie întreprinse”, a spus prim-ministrul. În prezent, se lucrează pentru instituționalizarea unui proces de monitorizare a executării hotărârilor Curții de Conturi, iar modelele și practicile României pe acest segment sunt foarte utile.

La rândul său, Mihai Busuioc a subliniat că relațiile dintre autoritățile de profil din cele două state sunt excelente, la fel ca și cele dintre România și R. Moldova, în general. Mihai Busuioc a apreciat activitatea Curții de Conturi de la Chișinău, în special, pe partea de comunicare, de prezentare a rapoartelor și de asigurare a unei imagini instituționale pozitive, cu rol punitiv redus. Totodată, oficialul român a menționat că proiectele twinning implementate în cadrul instituției au contribuit la modernizarea acesteia.

Părțile s-au referit și la proiectele realizate în R. Moldova cu susținerea României, cum ar fi reparația grădinițelor, donația microbuzelor școlare, renovarea mai multor obiective culturale. Premierul Pavel Filip a mulțumit încă o dată pentru acest sprijin, dar și pentru înțelegerea pe care o manifestă România vizavi de starea de lucruri din R. Moldova și grija cu care transmite mesaje echilibrate instituțiilor europene.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău