Chișinăul recunoaște că a cerut Ucrainei eliminarea embargoului impus Uzinei Metalurgice de la Râbnița

  • 11 Mai 16:52
Chișinăul recunoaște că a cerut Ucrainei eliminarea embargoului impus Uzinei Metalurgice de la Râbnița

„Recunosc că într-adevăr a existat o corespondență oficială nu doar la nivel național, dar și la nivel internațional, cu privire la subiectul uzinei metalurgice”. Așa a comentat, într-o conferință de presă, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, intervenția premierului Pavel Filip în anularea sancțiunilor impuse de Ucraina Uzinei Metalurgice de la Râbnița, spunând că problema a fost discutată și anul trecut la ședința în formatul 5+2.

Potrivit Cristinei Lesnic, Chișinăul nu este interesat să creeze blocaje sau bariere administrative niciunui agent economic.

„Abordarea noastră este echilibrată indiferent dacă agentul economic este înregistrat oficial pe malul drept sau pe malul stâng al Nistrului. Reconfirm că astăzi acest agent economic este cu statut legal în registrul nostru”, a menționat Cristina Lesnic.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare spune că nu vede nimic ieșit din comun atunci când Guvernul intervine cu acțiuni prin care să asigure ca fiecare agent economic să poată desfășura activitatea în mod normal, fără blocaje sau bariere administrative.

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, a spus că acțiunea Guvernului de la Chișinău elimină obstacolele administrative.

Potrivit RISE Moldova, premierul Pavel Filip și-a folosit influența pentru a ajuta Uzina Metalurgică de la Râbnița să scape de sancțiunile Ucrainei impuse în mai 2018 la pachet cu alte peste 700 de entităţi conectate cu Moscova.

Într-o investigație comună cu o echipă din Ucraina, se arată o scrisoare semnată de Pavel Filip, în care acesta cere de la administrația de la Kiev nu doar să anuleze embargoul impus uzinei din regiunea separatistă, ci și să înceteze orice investigații în legătură cu aceasta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
7,01 °C
cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,5 m/s
Tue
15 °C
Wed
15 °C
Thu
15 °C
Fri
13 °C
Sat
16 °C

Curs oficial BNM 23 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4600 -0.0600
USD 17.6228 -0.0168
RON 4.1020 -0.0146
UAH 0.7218 0.0040
RUB 0.2762 0.0011
Arhivă Radio Chișinău