Chișinăul, îngrijorat de planurile Tiraspolului în legătură cu aniversarea a 610 de ani de la atestarea documentară a orașului Tighina

  • 28 Septembrie 2018 09:20
Chișinăul, îngrijorat de planurile Tiraspolului în legătură cu aniversarea a 610 de ani de la atestarea documentară a orașului Tighina

Reprezentanții Chișinăului în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC) s-au arătat îngrijorați de acțiunile planificate de Tiraspol pentru a marca împlinirea a 610 de ani de la atestarea documentară a orașului Tighina.

Potrivit unui comunicat al CUC, reprezentantul Delegației Tiraspolului, Oleg Beleakov, că administrația locală intenționează, cu ocazia acestei aniversări, să instaleze pe râul Nistru un pod plutitor și să organizeze focuri de artificii cu suportul militarilor dislocați în satul Parcani.  

„Delegația Republicii Moldova și-a arătat îngrijorarea față de aceste acțiuni ale Tiraspolului, susținute tacit de componenta Federației Ruse. Delegația moldovenească nu este împotriva activităților social-culturale organizate pentru populația localității, dar a opinat că participarea structurilor militare menționate la orice manifestație în orașul Bender, declarat raion cu regim sporit de securitate, este inadmisibilă”, susțin reprezentanții Chișinăului. 

Menționăm că în cadrul ședinței care a avut loc ieri, la Tighina, CUC a aprobat numirea a 10 observatori militari, desemnați din partea Ucrainei, țară care are statut de mediator în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău