Chișinăul, din nou în cod galben de alertă COVID-19

  • 26 Iulie 2021 13:12
Chișinăul, din nou în cod galben de alertă COVID-19

După o perioadă în care capitala s-a aflat sub cod verde COVID-19, în municipiul Chișinău este declarat din nou cod galben de alertă, din cauza creșterii numărului cazurilor noi de infectare. Potrivit datelor Agenției Naționale de Sănătate Publică, în ultimele 14 zile, incidența prin noul coronavirus în Republica Moldova a constituit 26 de cazuri la 100 de mii de populație, a anunțat astăzi Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Boris Gîlcă a precizat că în capitală sunt vaccinate împotriva noului coronavirus 256 de mii de persoane. Deși este o rată a imunizării mai bună decât la nivel național, încă nu există o imunitate colectivă. În Chișinău există, la alegere, patru tipuri de vaccin, folosite și la nivel internațional. În week-end-ul trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a persoanelor imunizate, datorită aducerii noilor tipuri de ser.

De la 26 mai, când în capitală au fost lansate punctele mobile de vaccinare, (troleibuz și autobuz) și până în prezent, în ele s-au vaccinat peste 7 mii de persoane. 221 de persoane s-a vaccinat sâmbătă și duminică la punctele mobile, care au staționat în apropiere de Piața Centrală. Cele 70 de centre de imunizare anti-COVID-19, deschise în capitală, vor continua să activeze și în zilele de sâmbătă și duminică, a precizat șeful-adjunct a Direcției generale asistență socială și sănătate.

Boris Gîlcă a mai spus că masca rămâne obligatorie în spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare a mijloacelor de transport, dar și la evenimente, cu aglomerație de oameni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău