Chișinăul citește o carte

  • 04 Martie 2014 14:37
Chișinăul citește o carte

Odată cu venirea primăverii, chișinăuenii sunt îndemnați să citească mai mult.

La Biblioteca Municipală ”Bogdan Petricicu Hasdeu” a fost lansată, marți, 4 martie, cea de-a 11-a ediție a programului ”Chișinăul citește o carte”. În acest an au fost propuse pentru lectură volumul  de poezii pentru copii ”Urmele mele frumoase” de Iulian Filip. Adolescenții sunt îndemnați să citească  ”Voiaj de nuntă în trei” scrisă de Mihai Ștefan Poiată, iar adulții ”Zbor frânt” de Vladimir Beșleagă.

La numai 8 ani foarte mulți dintre copii pe care i-am întâlnit alături de profesori la lansarea programului ”Chișinăul citește o carte”, au deja în palmares un număr important de cărți citite din care au cules foarte multe învățături. 

În condițiile evoluțiilor prezente, volumul ”Zbor frânt”, roman ce abordează problema identității basarabenilor,  selectat de academicianul Mihai Cimpoi în antologia sa de șapte romane din literatura basarabeană a secolului XX, este foarte actual consideră chiar autorul acestuia, Vladimir Beșleagă. 

Proiectul își propune să atragă și să promoveze cititul în rândul chișinăuenilor, a declarat directorul Bibliotecii Bogdan Petriceicu Hasdeu, Mariana Harjevschi.

Biblioteca Municipală “B.P. Hasdeu” desfășoară anual programul de lectură ”Chișinăul citește o carte”, scopul căruia este atragerea chișinăuienilor pentru a lectura împreună anumite cărți selectate împreună cu editurile și Uniunea Scriitorilor.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău