Chișinăul a fost centrul unui SCANDAL diplomatic ruso-ucrainean

  • 10 Iunie 2015 15:39
Chișinăul a fost centrul unui SCANDAL diplomatic ruso-ucrainean

Membrii delegației Rusiei și Ucrainei la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) s-au certat marți, 9 iunie, la Chișinău, blocând pentru o perioadă lucrările sesiunii.

Scandalul a început după ce membrii delegației Ucrainei au cerut să nu fie recunoscut mandatul deputatului rus Roman Kudeakov ca membru al delegației din cauza unor declarații ale acestuia la adresa Ucrainei, a declarat astăzi presei deputatul ucrainean Ludmila Denisova.

Această propunere însă a fost susținută doar de delegațiile Ucrainei și Georgiei. Ludmila Denisova s-a arătat deranjată și de faptul că delegației moldovenească nu a susținut propunerea. În replică, delegația Rusiei a propus să nu fie recunoscuți membrii delegației ucrainene, a mai declarat Denisova, propunere, care de asemenea nu a fost susținută de alte delegații.

Ludmila Denisova a mai menționat că delegația ucraineană se pronunță ca în cadrul OCEMN să fie discutate și chestiuni politice. ”Vrem să contribuim și colaborarea politică. Ucraina este agresată de Rusia care amenință toate statele din bazinul Mării Negre și chiar întreaga lume. Dacă nu vom condamna această agresiune, nu ne vom opune vor ataca și casa voastră”, a declarat ea.

Surse din cadrul Parlamentului Republicii Moldova au confirmat neoficial pentru Radio Chișinău existența acestuia scandal fără să se pronunțe însă pe marginea acestuia.

Amintim că la Chișinău a avut loc cea de-a 45-a sesiune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), iar președinția organizației a fost transmisă României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău