Chișinăuienii vor plăti câte 10 lei pe lună pentru intervenții în curțile de bloc

  • 28 Decembrie 2020 11:30
Chișinăuienii vor plăti câte 10 lei pe lună pentru intervenții în curțile de bloc

Primăria Chișinău își propune pentru anul 2021 să facă reparații în curțile de bloc. Banii necesari vor fi colectați din ajustarea tarifelor pentru salubrizare, incluse în bugetul municipal pentru anul viitor. Taxă nouă pe care Primăria intenționează să o introducă constituie 10 lei pe lună, transmite IPN.

Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a menționat, la ședința Primăriei, că proiectul vine drept urmare a faptului că o mare parte din sesizările chișinăuienilor se referă la starea deplorabilă a curților de bloc. „Pentru anul următor, ne-am propus să intervenim în curțile de bloc. Avem inclusă în buget ajustarea tarifelor și sumele colectate din acest ajustări vor fi direcționate către intervențiile în curțile de bloc”, a spus viceprimarul.

Ilie Ceban a precizat că se află în proces de aprobare un plan multianual de intervenție. „Până atunci, rog structurile din subordine la sfârșit de an, în special, în perioada sărbătorilor, să avem grijă de evacuarea deșeurilor. Să nu fie lăsate tomberoanele pline cu deșeuri. Să menținem starea sanitară și curățenia să fie la nivel”, a solicitat Ilie Ceban.

Potrivit lui Adrian Talmaci, secretar general al Consiliului municipal Chișinău, în perioada 1-24 decembrie au fost înregistrate 241 de sesizări primite de la cetățeni pe platforma eu.chisinau.md. Cele mai multe probleme au parvenit de la locuitorii sectorului Râșcani. Problemele abordate în sesizări țin de iluminare și semafoare, drumuri, salubrizare, câini maidanezi și comerțul, construcțiile ilegale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău