Chișinăuienii trebuie să achite până pe 25 decembrie taxa pentru salubrizare

  • 23 Noiembrie 2021 14:10
Chișinăuienii trebuie să achite până pe 25 decembrie taxa pentru salubrizare

Consilierii municipali nu au avut suficiente voturi pentru amânarea datei de plată a taxei pentru salubrizare, astfel, până la data de 25 decembrie, chișinăuienii ar trebui să achite 120 de lei taxa pentru anul 2021, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, reprezentanții Direcției finanțe au solicitat amânarea, până la 31 iulie 2022, achitării taxei pentru salubrizare în valoare de 120 de lei. Motivul amânării solicitate s-a referit la faptul că sistemul de colectare al acestei taxei anuale nu este încă finalizat, notează sursa citată.

Solicitarea nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi adoptată. Mai mulți consilieri municipali s-au expus împotriva adoptării acestei taxe și s-au abținut de la vot. Astfel, data limită pentru plata acestei taxe rămâne data de 25 decembrie 2021.

Taxa se achită de către persoanele cu viză de reședință în municipiul Chișinău, cu excepția scutirilor aplicate în baza Codului fiscal (pentru pensionari, invalizi de gradul I și II și tineri cu vârstă de până la 18 ani). Conform unei decizii anterioare a Consiliului Municipal Chișinău, autoritățile municipale ar fi trebuit, până la data de 31 octombrie, să expedieze avizele de plată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău