Chișinăuienii sunt îndemnați să depoziteze brazii separat lângă platformele de deșeuri

  • 11 Ianuarie 10:33
Chișinăuienii sunt îndemnați să depoziteze brazii separat lângă platformele de deșeuri

Locuitorii capitalei sunt îndemnați să depoziteze brazii și molizii utilizați la sărbătorile de iarnă în apropierea platformelor de colectare a deșeurilor menajere. De aici, brazii vor fi colectați de serviciile specializate din cadrul Primăriei municipiului Chișinău pentru a fi transportați spre reciclare, transmite IPN.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare (DGLCA) precizează că acțiunea de colectare a brazilor pentru reutilizare a devenit deja o tradiție după sărbătorile de iarnă. Pomii vor fi transportați centralizat, la platforma de deșeuri biodegradabile unde vor fi tocați, iar rumegușul rezultat în urma tocării va fi utilizat pentru compost organic.

Acest compost va fi utilizat de către specialiștii de la Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi în calitate de îngrășământ organic pentru plante și pentru fertilizarea solului.

„Locuitorii capitalei sunt rugați să nu arunce brazii direct în containerele pentru deșeuri. La fel, îndemnăm cetățenii să nu lase brazii la întâmplare pe spațiile verzi, ci doar în locurile de colectare a deșeurilor”, mai menționează DGLCA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău