Chișinăuienii donează sânge pentru victimele de la București

  • 02 Noiembrie 2015 19:25
Chișinăuienii donează sânge pentru victimele de la București

Aproximativ 700 de litri de sânge au fost trimise de la Chișinău la București, pentru a asigura tratamentul victimelor incendiului dintr-un club de noapte din capitala României.

Mormane de flori au fost depuse în fața Ambasadei României de la Chișinău în semn de solidaritate. O carte de condoleanțe, în memoria victimelor incendiului este deschisă, astăzi, la Ambasada României la Chișinău, în care doritorii pot să lase un mesaj de compasiune.

Produsele sanguine, au ajuns azi dimineață la persoanele care au fost rănite în incendiul produs în clubul de noapte Colectiv din centrul Bucureștiului. Ajutorul constă din peste 2 mii de pachete de sânge și plasmă proaspăt congelată, precum și preparate biomedicale, vital necesare în caz de arsuri sau fracturi. Sângele a fost transportat cu o autospecială SMURD care a fost însoțită până la vama Sculeni, de către un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare. Ulterior, ambulanța a fost escortată de polițiștii din România.

Un marș al tăcerii a fost organizat ieri  în centrul Chișinăului, iar la Ambasada României a fost desfășurat un tricolor, au fost depuse flori și aprinse lumânări. Și pe parcursul zilei de astăzi oameni simpli, dar și oficiali au depus flori și lumânări în semn de solidaritate cu poporul român.

Autoritățile de la Chișinău au transmis mesaje de condoleanțe celor de la București.
Într-un mesaj adresat lui Klaus Iohannis, Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti deplânge pierderile de vieți omenești și își exprimă solidaritatea cu poporul român.

O carte de condoleanțe, în memoria victimele incendiului de la București este deschisă la Ambasada României la Chișinău, la inițiativa membrilor Blocului Unității Naționale și a Diasporei Unioniste. Toți cei care vor dori să lase un mesaj de compasiune o pot face și mâine între orele 10 și 12, și orele 15 și 17.  Persoanele care nu reușesc să ajungă la sediul misiunii diplomatice își pot lăsa mesajele de solidaritate pe pagina de facebook deschisă în acest scop.

Ședința de astăzi a Guvernului a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor incendiului din capitala României, dar și a celor decedați în catastrofa aviatică din Egipt, când un avion rusesc, cu peste 220 de persoane la bord, s-a prăbușit în apropierea peninsulei Sinai.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău