Chișinăuienii cu venituri mici ar putea primii compensații din oficiu

  • 07 Decembrie 2020 13:54
Chișinăuienii cu venituri mici ar putea primii compensații din oficiu

Persoanele cu venituri reduse din municipiul Chișinău ar putea beneficia de ajutorul social la achitarea serviciilor comunale, din oficiu, fără a scrie o cerere în acest sens, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, găsirea unei soluții ca persoanele cu venituri reduse din capitală să beneficieze de ajutorul social la achitarea serviciilor comunale și a consumului de gaze naturale, lemne și cărbune fără ca aceștia să scrie o cerere în acest sens la oficiile Direcției generale asistență socială și sănătate, transmite sursa citată.

Potrivit lui Ceban, în condițiile stării de urgență în sănătate, deplasarea acestora la oficiile Direcției generale de asistență socială și sănătate i-ar expune riscului de infectare cu coronavirus. “Solicit Direcției finanțe și Direcției asistență socială găsirea unei soluții în acest sens, chiar dacă vor exista niște erori, în schimb vom exclude expunerea oamenilor la un risc și mai mare”, a spus edilul capitalei.

Pentru sezonul rece 2019-2020, Primăria municipiului Chișinău a acordat compensații la plata agentului termic pentru aproximativ 30 mii de persoane.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău