Chișinăuenii pot solicita conectarea la agentul termic

  • 13 Noiembrie 2023 09:46
Chișinăuenii pot solicita conectarea la agentul termic

În municipiul Chișinău sezonul de încălzire începe de luni, 13 noiembrie, potrivit unei dispoziții semnate de viceprimarul Irina Gutnic. Conectarea blocurilor de locuit la căldură se va face la solicitare către Termoelectrica, în baza de cerere, după cum s-a anunțat în cadrul ședinței operative de la Primăriei, transmite Radio Chișinău.

„Toate persoanele, care vor solicita la întreprinderile de gestionare a fondului locativ sau la gestionarul blocului, de astăzi se pot conecta și primi agentul termic. Ce ține de asociații, sunt gata la 88% pentru începerea sezonului de încălzire”, a menționat Ion Burdiumov

Șeful Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat că, din cele 154 de instituții de învățământ preșcolar, 129 sunt conectate la agentul termic. În celelalte grădinițe căldura urmează să fie pornită. În ceea ce ține de grădinițele din suburbii, decizia le aparține primarilor din localități.

Responsabilul a mai spus că până acum, la solicitare a fost pornită căldura în 25 de școli din cele 131. În restul instituțiile de învățământ preuniversitar căldura va fi pornită de astăzi, 13 noiembrie.

Șeful Direcției Generale Locativ Comunale și Amenajare, Ion Burdiumov a comunicat că serviciile municipale sunt pregătite să livreze agentul termic în orice bloc locativ.

„Toate persoanele care vor solicita la întreprinderile municipale gestionarea fondului locativ sau la gestionarul blocului, de astăzi pot conecta și primi agentul termic de la furnizor. 88% din asociații ale proprietarilor sunt gata, ceea ce ne spune că și majoritatea din blocurile gestionate de asociații sunt pregătite de începerea sezonului de încălzire”, a precizat Ion Burdiumov.

Din totalul de 154 de grădinițe, 129 sunt conectate la agentul termic. În cazul școlilor, din 131 de instituții, 25 s-au conectat, a anunțat șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.

„Din totalul celor 265 de instituții care sunt cu încălzire centralizată, toate au pașapoartele tehnice și sunt gata de sezonul rece. În sectorul Botanica 27 de instituții conectate din 31. 4 instituții preșcolare nu sunt conectate, vorbim despre două instituții care se conectează astăzi, ele fiind conectate de către „Apă-Canal” și două instituții care pe moment au refuzat conectarea, ținând cont de faptul că ele sunt eficientizate termic, iar temperatura în cadrul acestor instituții este destul de confortabilă. Cu toate acestea, am solicitat ca începând cu ziua de astăzi să fie conectate inclusiv cele două instituții. În rest, în celelalte patru sectoare, toate instituțiile sunt conectate”, a declarat Andrei Pavaloi.

Anul trecut, sezonul termic în municipiul Chișinău a fost deschis pe 7 noiembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău