Chișinău Youth Orchestra planifică un program inedit în această vară

  • 30 Iunie 2015 19:08
Chișinău Youth Orchestra planifică un program inedit în această vară

Andriano Marian, dirijorul Chișinău Youth Orchestra, a anunțat că în această vară orchestra va avea cel mai complex program.

Acesta speră că prin susținerea acestuia să fie atinse 2 scopuri - educația și promovarea tinerilor muzicieni și să adune un număr cât mai mare de consumatori de muzică de calitate. Chișinău Youth Orchestra a decis să pregătească un program inedit vara deoarece aceasta este perioada mai pasivă din punct de vedere cultural, transmite IPN.

Dirijorul Chișinău Youth Orchestra a menționat că în cadrul programului va fi organizat un master-class de violă prin care vor fi sprijiniți tinerii violoniști ai orchestrei. La 17 iulie în Parcul Dendrariu se va da concertul de deschidere, un concert de contrast, cu muzică clasică și pop.

Andriano Marian a mai spus că proiectul de vară va aduna tinerii talentați care studiază peste hotare, va fi organizată și o tabără de vară în cadrul căreia tinerii vor crea noi spectacole. Produsul muncii de la tabără îl vor constitui 2 concerte la Chișinău, unul dintre ele constituind lansarea Orchestrei naționale. Dirijorul a menționat că brandul Chișinău Youth Orchestra nu dispare, dar este necesar să fie constituită o orchestră națională deoarece în Chișinău Youth Orchestra cântă tineri moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului. „Acum avem 71 de tineri membri ai orchestrei, este cel mai mare număr de până acum”, a subliniat dirijorul.

Ulterior Chișinău Youth Orchestra va pleca în România unde a fost invitată să susțină un concert împreună cu orchestrele de tineri din alte state.

În cadrul programului care durează până la 1 august, Chișinău Youth Orchestra va realiza și un spot care va prezenta tinerii muzicieni în diferite ipostaze în diferite locații din Moldova cu scopul de a oferi oamenilor un video pe care să-l vizioneze cu plăcere și să regăsească în acest video valori.

La final va fi organizat un concert cu Cătălin Josan, iar acum se duc negocieri și cu Nicoleta Nucă, ca aceștia să interpreteze muzică pop în maniera Chișinău Youth Orchestra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău