Chișinău | Parcul „Exdrupo” va fi completat în acest an cu 29 de unități de tehnică

  • 27 Aprilie 2022 16:18
Chișinău | Parcul „Exdrupo” va fi completat în acest an cu 29 de unități de tehnică

Întreprinderea Municipală Regia „Exdrupo” planifică să procure 29 de unități de tehnică și utilaje specializate. Achiziția se va face dintr-un împrumut de circa 40 de milioane de lei. O decizie în acest sens a fost susținută de consilierii municipali, transmite IPN.

Din banii care vor fi contractați, vor fi procurate câte două buldo-excavatoare, încărcătoare frontale, auto-platforme cu cabine duble și autospeciale destinate salubrizării mecanizate, echipament pentru injectare, finisor, câte patru tractoare și autobasculante multifuncționale, cinci compactoare și șase automobile de serviciu pentru inspectarea sectoarelor de producere.

Potrivit proiectului de decizie, împrumutul se va lua pe un termen de patru ani.

„Exdrupo” efectuează lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere în municipiul Chișinău. Potrivit autorilor proiectului, majoritatea tehnicii din dotare se află într-o stare nesatisfăcătoare, deoarece termenul de exploatare a acestora este cu mult depășit, iar întreținerea tehnicii învechite implică resurse financiare care majorează cheltuielile întreprinderii.

Anul trecut au fost procurate autospeciale și utilaj în valoare de 13 milioane de lei, dar acestea nu acoperă necesarul întreprinderii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău