Chișinău | Miting organizat de BeCS. AUR a desfășurat o contramanifestație și acuză poliția că ar fi îmbrâncit și lovit participanții

  • 04 Iulie 2021 12:51
Chișinău | Miting organizat de BeCS. AUR a desfășurat o contramanifestație și acuză poliția că ar fi îmbrâncit și lovit participanții Foto: ZDG

La Chișinău a avut loc duminică un marș și un miting, organizat de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS).

Evenimentul s-a desfășurat cu genericul „Iubim Moldova!”. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat într-un discurs în fața participanților la manifestație că președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate care o susține, ar dori „să vândă țara”. El a mai acuzat că Președinția R.Moldova a trecut sub control străin după scrutinul prezidențial din noiembrie 2020, pierdut de Igor Dodon.

În același timp, Alianța pentru Unirea Românilor, care a organizat o contramanifestație lângă monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului, a acuzat poliția că ar fi îmbrâncit și lovit membri ai AUR care au desfășurat un tricolor în imediata apropiere a coloanei BECS.

„Unioniștii de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care au întins un tricolor imens în fața monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, au fost îmbrânciți, loviți și împiedicați să-și desfășoare pașnic contra-protestul față de acțiunile ilegale ale socialiștilor”, se arată într-un comunicat al AUR.

Poliția nu a comentat deocamdată incidentul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău