Chișinău | Animalele de companie vor putea fi sterilizate GRATUIT

  • 16 Decembrie 2016 07:57
Chișinău | Animalele de companie vor putea fi sterilizate GRATUIT

Primăria Chișinău a lansat un program municipal de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor, transmite IPN.

La prima etapă au fost alocați 300 de mii lei, bani pentru sterilizarea a 400 de câini și 400 de pisici. Inițiatorii programului și-au propus să prevină creșterea numărului animalelor fără stăpân, precum și de a asigura acces tuturor persoanelor care dețin un câine sau o pisică la serviciile de sterilizare.

Posesorii de animale de companie vor trebui să sune la numărul de telefon: (022)74-7 5-20 pentru a înregistra comanda, iar în termen de 24 de ore vor fi apelați de clinica veterinară pentru programare la procedura de sterilizare.

La prezentarea animalului la clinică, stăpânul acestuia va trebui să prezinte copia buletinului de identitate, certificatul de înregistrare a animalului eliberat de către Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ (dacă există), declarația privind sterilizarea animalului, care va fi completată la clinică. După sterilizare, animalului i se va aplica pe urechea stângă un tatuaj cu număr de identificare.

Respectând aceeași procedură, vor putea fi sterilizate și animale ale străzii, dacă vor fi prinse și aduse de persoane fizice sau de voluntari ai organizațiilor de protecție a animalelor.

Autoritățile locale au elaborat și lansat proiectul la inițiativa asociațiilor de protecție a animalelor. Serviciile de sterilizare vor fi prestate de către Fundația de binefacere moldo-germană pentru protecția animalelor „LAIKA”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău