Chișinău: Nivelul scăzut al apei în Nistru nu va afecta alimentarea consumatorilor

  • 04 August 2015 16:47
Chișinău: Nivelul scăzut al apei în Nistru nu va afecta alimentarea consumatorilor

Furnizorul de apă dă asigurări că nu există pericolul ca locuitorii capitalei să rămână fără apă în robinete în condițiile în care nivelul apei în râul Nistru a scăzut.

Mai multe localități ale Moldovei, inclusiv municipiul Chișinău, sunt alimentate cu apă potabilă din râul Nistru al cărui nivel a scăzut până la limita critică din cauza temperaturilor caniculare din ultima perioadă, transmite IPN.

Ca urmare a acestei situații, conducerea SA „Apă-Canal Chișinău” a expediat un demers către Agenția „Apele Moldovei” pentru a fi luate măsurile de rigoare. La rândul său, agenția a apelat la partea ucraineană care a anunțat că va examina posibilitatea de majorare a debitului de evacuare a apei de la barajul Complexului Hidrotehnic din Novodnestrovsc până la 180-200 m3/secundă pentru toată perioada de etiaj în Nistru.

Conform Agenției „Apele Moldovei”, pentru următoarele zile este planificată  evacuarea apei de la barajul menționat cu debitul de 132-135 m3/secundă, ceea ce trebuie să asigure funcționarea normală a prizelor de apă dislocate pe râul Nistru pentru alimentarea cu apă potabilă a populației municipiului Chișinău.

Nivelul apei în râul Nistru este de 8,4 metri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
10,24
Nori împrăștiați
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău