Chirtoacă: Drumul spre aeroport va fi iluminat până la sfârșitul anului

  • 14 Octombrie 2014 16:52
Chirtoacă: Drumul spre aeroport va fi iluminat până la sfârșitul anului

Drumul care duce spre aeroport va fi iluminat până la sfârșitul acestui an, a anunțat în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Acesta a subliniat că orașul Chișinău este unul din puținele orașe din Europa, care nu are iluminat drumul spre aeroport.

Edilul capitalei a afirmat  în cadrul aceleași emisiuni că străzile Ștefan Cel Mare, Negruzzi, Alecsandri, Alexandru Cel Bun, Columna și strada  31 august – vor intra în reparație în scurt timp.

 “Cred că suntem unul dintre puținele orașe din Europa care nu are în prezent drumul spre aeroport ilimunat. Iată de anul acesta, va fi luminat. Și lista continuă. Avem anul acesta bulevarul Aleco Russo care arată exact ca un bulevard european. Nu văd nicio diferență absolut. Treptat vom pune și piste pentru bicicliști, altă infrastructură și vom avea primul bulevard la standardele europene, sută la sută renovat. Strada Dumeniuc la Ciocana, strada pietonală, care se dorește a fi nu doar o stradă pavată, ci o stradă cum este în Europa și cum se făcea în Europa acum 200, acum 300 de ani, acum 500 de ani, chiar acum 1000 de ani în urmă, așa se lucra în Europa cu străzile. Și vreu să fie o stradă pietonală, pavată în stil european că să ne dăm seama cum ar fi fost Chișinăul dacă nu ar fi fost ocupația. Acesta sunt câteva și cele mai mari șantiere, dar nu sunt toate. Mai deschidem și altele noi - Ștefan cel Mare, Negruzzi, Alecsandri, Alexandru Cel Bun, Columna și strada 31 august – toate vor intra în reconstrucție exact ca Aleco Russo”, a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău