Chiril Moțpan: Actualii guvernanți au ridicat minciuna la rang de virtute

  • 31 Ianuarie 2020 08:30
 Chiril Moțpan: Actualii guvernanți au ridicat minciuna la rang de virtute

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Chiril Moțpan este de părere că actualii guvernanți, inclusiv președintele Igor Dodon, au ridicat minciuna la rang de virtute și prezintă minciunile ca pe niște succese. Parlamentarul s-a referit inclusiv la reconstrucțiile de drumuri anunțate de președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu pentru care au anunțat sume de miliarde de lei, spunând că, cel mai probabil, pentru aceste lucrări nu vor ajunge bani, transmite IPN.

„Cine are de suferit în urma acestor lucruri spuse cu multă nonșalanță și lipsă de responsabilitate? Oamenii sunt obișnuiți să creadă guvernelor, acelora pe care ei i-au delegat pentru că sunt oficiali, autorități și iată că la un anumit dat aceștia încearcă și reușesc în mare parte să convingă oamenii că toate brașoavele pe care le spun ei ar fi o realitate. Deja simțim – salarii nu sunt”, a declarat Chiril Moțpan în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Natalia Gavrilița, fosta ministră a finanțelor, susține că Guvernul Maiei Sandu a lăsat în conturile valutare o situație mult mai bună decât a găsit. Potrivit ei, actualul Guvern condus de Ion Chicu a arătat clar că nu este unul tehnocrat, dar care este preocupat de realegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte și face cheltuieli acum mizând pe banii care vor veni în buget în viitor. „Eu cred că acest Guvern mizează pe neexecutarea bugetului”, consideră Natalia Gavrilița.

Fosta ministră a sănătății în Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, susține că actualmente în sistemul de sănătate există bani, dar există, la fel, și corupție, fraude și gestionare ineficientă a resurselor financiare. Fosta ministră a menționat că actuala guvernare a tăiat din bugetele pentru salariile cadrelor medicale.

De asemenea, Ala Nemerenco susține că polița de asigurare medicală acoperă un spectru suficient de servicii medicale și nu este nevoie de lărgirea acestor servicii, așa cum a anunțat actuala guvernare și președintele Igor Dodon. „Problema este că aceste servicii trebuie făcute accesibile și aceasta am început noi să facem. (...) Ce fac dumnealor, vedem – au tăiat din bugetele pentru salarii, au oferit iarăși la spitale mai mult, domnul președinte a spus că va termina cu închiderea și fuzionarea spitalelor, dar vreau să spun că încă de înaintea Guvernului Tarlev nu s-a mai închis niciun spital în țara asta, iar mici fuzionări care au fost efectuate le-au făcut chiar tehnocrații care sunt membri ai actualului Guvern”, a declarat fosta ministră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău