Camerele de monitorizare a traficului să fie funcționale și imaginile să fie puse la dispoziția cetățenilor, cere Ministrul Economiei și Infrastruciturii

  • 19 Noiembrie 2018 15:34
Camerele de monitorizare a traficului să fie funcționale și imaginile să fie puse la dispoziția cetățenilor, cere Ministrul Economiei și Infrastruciturii

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a efectuat o vizită inopinată la Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, în cadrul căreia a solicitat ca toate camerele de monitorizare să fie funcționale și imaginile de pe acestea să fie puse la dispoziția cetățenilor, se arată într-un comunicat al MEI.

Chiril Gaburici a menționat că acesta este un mijloc sigur cu ajutorul căruia oricine poate monitoriza traseele naționale și circulația pe acestea, se arată în comunicat.

„Urmează să stăm cu ochii pe fiecare traseu, pentru a ne asigura că toate sunt accesibile circulației. Am demonstrat încă de iarna trecută că în echipă comună și cu colegii din alte structuri, reușim să facem ordine pe toate drumurile. Dar este foarte important ca și participanții la trafic să nu pornească neechipați la drum, întrucât aceasta este cea mai frecvent întâlnită cauză a derapajelor, ambuteiajelor și accidentelor rutiere pe timp de iarnă”, a adăugat ministrul.

Circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă. Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit sunt monitorizate de comun cu reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate.

Locul amplasării camerelor, care asigură vizualizarea stării drumurilor, dar și imaginile actualizate la fiecare jumătate pot fi găsite pe site-ul www.asd.md.

La executarea lucrărilor de deszăpezire și distribuire a materialului antiderapant, pe drumurile publice se preconizează antrenarea a 518 mașini și utilaje rutiere. Peste 170 de utilaje ale S.A. „Drumuri” sunt dotate cu sisteme de monitorizare prin satelit (GPS), astfel că acestea vor permite monitorizarea utilizării tehnicii rutiere la executarea lucrărilor. De asemenea, pentru combaterea lunecușului pe drumurile publice sunt pregătite circa 70 mii tone de material antiderapant și 15 mii tone de sare tehnică, conform lungimii drumurilor naționale din gestiune, se specifocă în comunicatul MEI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău