Chiril Gaburici este convins că dobândirea cetățeniei prin investiții va aduce 1,3 miliarde de euro în R.Moldova

  • 11 Iulie 2018 12:32
Chiril Gaburici este convins că dobândirea cetățeniei prin investiții va aduce 1,3 miliarde de euro în R.Moldova

Ministerul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a declarat că „semnăm contractul de implementare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție cu încrederea că în următorii 5 ani volumul investițiilor va atinge o valoare cumulativă de 1,3 miliarde de euro”

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, contractul de prestare a serviciilor publice de elaborare, implementare și promovare internațională a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție dintre Guvernul R. Moldova cu Liderul Consorțiului câștigător, MIC Holding LLC și Henley&Partners Government Services Ltd, a fost semnat astăzi, 11 iulie.

Comisia de examinare a dosarului pentru obținerea cetățeniei prin participare la programul de investiții în R.Moldova a selectat câștigătorul concursului public de atribuire a acestui contract. Potrivit membrilor Comisiei, consorțiul câștigător a oferit cel mai bun plan de implementare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Guvernul R. Moldova.

Conform contractului, Consorțiul va suporta riscul economic, costurile și cheltuielile inițiale și continue aferente proiectării tehnice, implementării, activității consultative, acordării instruirilor, precum și promovării internaționale a Programului. Guvernul nu va finanța din mijloace publice Consorțiul pentru serviciile prestate, iar costurile și cheltuielile acestuia vor fi acoperite din comisioanele achitate de către solicitanții cetățeniei prin investiții.

Menționăm că o analiză a „Expert-Grup” arată că obținerea cetățeniei R. Moldova în schimbul unor investiții reprezintă un pericol iminent și direct la adresa securității țării. De asemenea, PAS susține că guvernarea deschide drumul spălării de bani prin „cetățenie prin investiții”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
3 °C
ceață
Umiditate:93 %
Vint:2,6 m/s
Thu
3 °C
Fri
-2 °C
Sat
-5 °C
Sun
-0 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3273 -0.0756
USD 17.1288 0.0044
RON 4.0683 -0.0249
UAH 0.6305 0.0004
RUB 0.2588 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău