China: Vânzările auto au scăzut cu 5,2% în septembrie, a 15-a lună de declin

  • 14 Octombrie 2019 14:35
China: Vânzările auto au scăzut cu 5,2% în septembrie, a 15-a lună de declin

Luna trecută, s-au livrat în China 2,27 milioane de vehicule. În urma reducerii subvențiilor la achiziționarea de automobile electrice și hibride, vânzările pe acest segment au scăzut cu 34,2% în septembrie, a treia lună consecutivă de declin. CAAM se așteaptă ca anul acesta livrările de vehicule electrice și hibride să crească, dar într-un ritm mai lent, la 1,5 milioane, față de 1,6 milioane previzionate anterior, preluat de Agerpres.


Septembrie și octombrie, cunoscute ca "septembrie de aur și octombrie de argint" de specialiștii auto chinezi, sunt percepute ca perioadele de vârf ale sezonului pentru vânzări, clienții revenind în mod tradițional să facă achiziții după perioada verii.

"Vânzările sunt în creștere în semestrul doi din 2019, dar nu au atins așteptările și ritmul încetinește", a apreciat Chen Shihua, asistent al secretarului general al CAAM.

În iulie, Asociația Producătorilor Auto din China estima că piața auto a țării va înregistra anul acesta un declin al vânzărilor de 5%, la 26,68 milioane de vehicule. Anul trecut, livrările au totalizat 22,35 milioane, în scădere cu 5,8% față de 2017. A fost primul declin pe piața auto chineză din ultimii 28 de ani.

Ceea ce se întâmplă în China nu este decât o reflectare a situației la nivel mondial, unde creșterea prețurilor, tensiunile politice, scăderea apetitului pentru automobilele diesel și noile servicii de car-sharing încep să reducă cererea de automobile pe piețe precum Marea Britanie și SUA. În condițiile în care și ultima mare speranță, China, începe să dea semne de scădere a vânzărilor, industria auto mondială ar putea fi deja în recesiune, avertizează analiștii. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică, editor online: Ady Ivașcu)

C

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău