China va trimite trupe în Rusia pentru exerciții comune la sfârșitul lunii august

  • 17 August 2022 19:23
China va trimite trupe în Rusia pentru exerciții comune la sfârșitul lunii august

Trupe chineze se vor deplasa la sfârșitul lunii august în Rusia pentru a participa la exerciții militare comune, conduse de Moscova, și la care vor lua parte de asemenea militari din India, Belarus, Mongolia și Tadjikistan, a anunțat miercuri Ministerul chinez al Apărării, citat de Reuters și EFE.

Participarea Chinei la aceste exerciții comune "nu are legătură cu situația internațională și regională actuală", menționează într-un comunicat ministerul chinez.

Moscova a anunțat cu trei săptămâni în urmă organizarea de manevre militare strategice în estul Rusiei, între 30 august și 5 septembrie, sub numele de cod "Vostok 2022" ("Est 2022"), indicând că vor participa și contingente din alte țări.

La aceste exerciții, care se vor desfășura în 13 poligoane militare, așa cum a comunicat Moscova, pe lângă trupele terestre și aeriene rusești, vor mai participa contingente ale Armatei de Eliberare Populare Chineze (PLA, armata chineză), Indiei, Belarusului, Tadjikistanului și Mongoliei, printre alte țări.

Ultimele astfel de exerciții datează din 2018.

Ministerul chinez al Apărării a declarat că participarea Chinei la exercițiile "Vostok" face parte dintr-un acord anual de cooperare bilaterală cu Rusia.

"Obiectivul este aprofundarea unei cooperării pragmatice și amicale cu armatele țărilor participante, îmbunătățirea nivelului de colaborare strategică între părțile participante și consolidarea capacității de reacție la diverse amenințări în materie de securitate", se arată în comunicatul ministerului citat.

Cu puțin timp înainte de ofensiva armată a Rusiei în Ucraina în 24 februarie, Beijingul și Moscova au proclamat un parteneriat strategic "fără limite".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău