China va trimite în cosmos peste 50 de sonde spațiale în 2019

  • 30 Ianuarie 2019 16:12
China va trimite în cosmos peste 50 de sonde spațiale în 2019

China va trimite în cosmos peste 50 de sonde spațiale în decursul acestui an, pentru care vor fi realizate aproximativ 30 de lansări, informează miercuri agenția Xinhua citată de EFE, potrivit Agerpres.

Printre misiunile cele mai importante se remarcă lansarea rachetei cu rază lungă de acțiune Long March 5, care va fi testată în luna iulie, exact la doi ani după eșecul primei tentative de lansare.

În cazul în care testul va fi realizat cu succes, cea de-a patra serie a rachetei va fi însărcinată cu transportarea sondei Chang'e-5 pe Lună la sfârșitul acestui an, notează Yang Baohua, vicepreședintele Corporației chineze pentru Știință și Tehnologie Aerospațială (CASC)

Chang'e-5, care va inaugura cea de-a treia etapă a programului de explorare selenară de către China, va culege mostre de pe suprafață Lunii pentru a le trimite ulterior pe Terra, a precizat Pen Jing, un cercetător al CASC și responsabil al misiunii.

De asemenea China va realiza mai multe exerciții la Centrul Spațial de la Wenchang (din insula Hainan), precum un zbor al rachetei Long March 5-B, care va fi un element-cheie în construcția Stației spațiale chineze, potrivit lui Shang Zhi, directorul Departamentului pentru Spațiu al CASC.

Această rachetă, cu capacitatea de a transporta o încărcătură de peste 22 de tone, va transporta atât modulul principal cât și modulele de experimentare ale viitoarei stații spațiale.

China va plasa pe orbită zece sateliți anul acesta, cu scopul de a completa în 2020 sistemul de navigație Beidou, alternativa chineză la GPS, a precizat Shang. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău