China va trimite în Pakistan 100.000 de rațe în încercarea de a stopa invazia de lăcuste

  • 27 Februarie 2020 15:00
China va trimite în Pakistan 100.000 de rațe în încercarea de a stopa invazia de lăcuste

Pakistanul se confruntă cu cea mai mare invazie de lăcuste din ultimele decenii, iar China îi sare în ajutor: va trimite 100.000 de rațe, un inamic natural al acestor insecte, relatează Bloomberg.

Lăcustele amenință securitatea regională în privința alimentației, iar cercetătorii din China și Pakistan colaborează pentru a combate această invazie. Cele circa 100.000 de rațe ar urma să fie trimise în Pakistan la jumătatea acestui an.

Lu Lizhi, cercetător la Academia de Științe Agricole din Zhejiang, a spus că rațele sunt „bombe biologice” și pot fi mai eficiente decât pesticidele.

„O singură rață poate mânca peste 200 de lăcuste pe zi”, a adăugat el, menționând un experiment în care au fost testate capabilitățile de predator ale acestor păsări.

PAKISTAN-OKARA-LOCUST-OUTBREAK
Foto: Profimedia

Lăcustele de deșert s-au răspândit în mai multe țări din estul Africii și sudul Asiei, distrugând mii hectare de culturi și terenuri de pășunat într-un ritm alarmant.

Economia fragilă a Pakistanului este puternic afectată de această invazie, cele mai afectate provincii fiind Sindh, Balochistan și Punjab. Iar insectele migrează către India.

China este direct interesată să oprească invazia de lăcuste, având granițe cu ambele țări, deși Munții Hymalaya acționează ca o barieră naturală între subcontinentul indian și Platoul Tibet.

Într-o încercare disperată de a ține situația sub control, guvernul pakistanez i-a îndemnat pe oameni să mănânce lăcustele.

În Africa, de exemplu, tot mai multe țări sunt afectate de lăcuste, costurile pentru combaterea invaziei s-au dublat la 128 de milioane de dolari, a anunțat comisia ONU pentru aliementație și agricultură. În estul continentului, Ethiopia, Kenya și Somalia sunt printre cele mai afectate țări.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău