China va dona Republicii Moldova vaccinuri anti-COVID-19

  • 26 Martie 2021 13:26
China va dona Republicii Moldova vaccinuri anti-COVID-19

Guvernul Chinei va dona Republicii Moldova un lot mare de vaccinuri împotriva COVID-19. Un anunț în acest sens a făcut astăzi, 26 martie, Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, în cadrul unei întrevederi cu Aureliu Ciocoi, premierul interimar al Republicii Moldova. Diplomatul chinez însă nu a precizat despre câte doze de vaccin ar fi vorba și când acestea urmează să ajungă la Chișinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cei doi oficiali au examinat situația epidemiologică actuală din Republica Moldova, dar și la nivel global.

Ambasadorul Chinei a vorbit despre experiența țării sale în perioada de pandemie COVID-19, dar și despre măsurile întreprinse în domeniul combaterii și limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. În acest sens, diplomatul chinez a menționat că intensificarea procesului de vaccinare a cetățenilor are un rol important pentru a preveni infectarea.

Șeful interimar al Guvernului de la Chișinău a apreciat buna cooperare moldo-chineză în toate domeniile de interes comun și a exprimat recunoștință pentru asistența și suportul major oferit în permanență de poporul chinez pentru cetățenii Republicii Moldova, mai ales în ultimul an.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a raportat pentru ieri, 25 martie, alte 2132 cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 41 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de SARS-CoV-2. În total în spitale sunt internați 4377 pacienți cu noul coronavirus, dintre care 349 sunt în stare extrem de gravă, iar 65 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău