China susține că este greu de negociat cu SUA „cu pistolul la tâmplă"

  • 25 Septembrie 2018 16:15
China susține că este greu de negociat cu SUA „cu pistolul la tâmplă

Viceministrul chinez al Comerțului, Wang Shouwen, a vorbit marți despre dificultățile pe care Statele Unite ale Americii le provoacă în găsirea unei soluții în războiul comercial între cele două economii și a subliniat că este dificil să se înainteze în negocierile cu SUA "ținând un pistol la tâmpla noastră", relatează agenția EFE.

Guvernul american "a abandonat o înțelegere mutuală cu China", a subliniat viceministrul într-o conferință de presă, la o zi după ce Beijingul și Washingtonul au impus taxe vamale la unele exporturi, alimentând conflictul comercial.

Wang a dat asigurări că taxele impuse de China, ce au intrat în vigoare luni, aplicate pentru exporturi americane în valoare de 60 de miliarde de dolari, reprezintă represalii la care Beijingul a fost nevoit să recurgă, și a precizat că acestea vor dăuna unor exportatori americani din sectoare, precum cel al gazelor naturale lichefiate.

SUA au impus, la rândul lor, taxe vamale la exporturi chineze în valoare de 200 miliarde de dolari, acestea și cele impuse de China adăugându-se celor inițiate de cele două economii în iulie, în valoare de 50 miliarde de dolari, care au declanșat războiul comercial.

Guvernul chinez a publicat luni un raport legat de tensiunile comerciale cu SUA, potrivit căruia China încearcă să răspundă cu "cea mai mare răbdare și bună credință" presiunilor Washingtonului.

În pofida știrilor din presa americană, care susțin că la finele săptămânii China ar fi anulat o nouă rundă de negocieri cu SUA, raportul dă asigurări că poarta dialogului continuă să fie deschisă, atât timp cât discuțiile "se vor baza pe respect mutual și egalitate".

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău