China reîncepe să elibereze vize pentru cetățenii japonezi

  • 29 Ianuarie 2023 13:29
China reîncepe să elibereze vize pentru cetățenii japonezi

Ambasada Chinei la Tokyo a anunțat duminică că va relua eliberarea de vize pentru cetățenii japonezi, după aproape trei săptămâni de întrerupere provocate de o dispută diplomatico-sanitară, relatează Agerpres.

China a încetat să elibereze vize pentru japonezi pe 10 ianuarie, drept represalii la înăsprirea regulilor de intrare în Japonia pentru persoanele care proveneau din China, unde numărul de infecții cu COVID-19 a explodat.

Japonia a instituit teste PCR obligatorii pentru călătorii care vin din China, înainte de plecare și la sosire. Beijingul a calificat drept "discriminatorie" această exigență japoneză, care era în continuare în vigoare duminică.

"Începând de astăzi, ambasada și birourile consulatului general al Republicii Populare Chineze vor reîncepe să emită vize obișnuite pentru cetățenii japonezi", a anunțat ambasada, fără alte explicații, pe site-ul său de internet.

China a suspendat și vizele pentru cetățenii sud-coreeni după restricțiile sanitare similare adoptate de Seul. O decizie privind reînceperea eliberării de vize pentru cetățenii sud-coreeni nu a fost încă anunțată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău