China plănuiește să întărească vaccinarea populației cu o doză adițională de la Pfizer (presă)

  • 15 Iulie 2021 14:36
China plănuiește să întărească vaccinarea populației cu o doză adițională de la Pfizer (presă)

China plănuiește deja să întărească vaccinarea populației - vaccinată majoritar cu antigeni de fabricație locală din virus inactivat -, cu o doză adițională a vaccinului cu ARN mesager dezvoltat de Pfizer și BioNTech, a informat joi presa locală, citată de EFE.

Surse apropiate companiilor farmaceutice au dezvăluit că "autoritățile chineze plănuiesc să utilizeze vaccinul (de la Pfizer-BioNTech) ca doză de întărire pentru cetățenii care au primit vaccinuri cu virus inactivat".

Potrivit surselor, este posibil ca doza adițională să fie gratuită.

De asemenea, potrivit lui Wu Yifang, președintele Fosun Pharma - partenerul chinez al BioNTech - și Universitatea din Hong Kong desfășoară un studiu privind eficacitatea obținută din combinația vaccinului chinez Sinovac cu cel de la BioNTech, iar datele disponibile până acum "încurajează la optimism".

De mai multe luni, comunitatea științifică dezbate necesitatea și eficiența injectării unei a treia doze, care ar putea fi de la vaccinuri diferite celor administrate inițial.

Fosun Pharma a anunțat totodată că agenția chineză de reglementare a medicamentelor a încheiat analiza vaccinului de la Pfizer-BioNTech, care se află în prezent în faza de revizuire administrativă.

Dacă respectivul vaccin va fi aprobat va fi primul cu ARN mesager - și primul dezvoltat de companii străine - care obține undă verde în China continental, în condițiile în care Hong Kong utilizează vaccinul de la BioNtech de mai multe luni.

China se află în faza III de teste clinice pentru propriul vaccin cu ARN mesager, dezvoltat de compania farmaceutică Walvax și de Armata chineză.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău